dimarts, 3 d’abril de 2012

Des de Vila-Real ens proposem uns Jocs de Pasqua.

El mocador

El mocador és un joc de competició molt apropiat per a copes nombroses. Per a jugar es necessita una mena de camp o pista de joc rectangular, el ratllat del qual consisteix en tres ratlles: una central, a un extrem de la qual es planta l’àrbitre del joc, i en les altres ratlles es col•loquen els dos equips de jugadors. Les mides del camp són variables, però entre la ratlla central i les laterals ha d'haver l’espai suficient (entre sis o set metres) per fer una cursa en esprint.
Per iniciar el joc cal que els jugadors es trien per a formar dos equips d'igual nombre de jugadors i s'anomene l’àrbitre. Seguidament, en cada equip s'assigna secretament un número a cada membre de cada equip, de manera que els dos equips tindran el mateix nombre de números assignats. L’àrbitre s'ha de col•locar amb un braç estirat, paral•lel al tema, i en la mà ha de portar un mocador agafat per una de les puntes. El joc consistirà a enfrontar els jugadors dels dos equips amb la finalitat d'emportar-se el mocador.
El joc s'inicia quan l’àrbitre diu un número, el que vol, i aleshores ixen corrent de llurs respectius equips els jugadors als quals se'ls ha atribuït el mateix número amb la finalitat d'arribar al mocador abans que l’adversari se l’emporte i no puga tocar-lo. Si cap dels dos jugadors que ixen a pel mocador s'encanta, solen arribar al mateix temps al mocador. En això, els jugadors solen enganyar-se, fent com si s'emportaren el mocador i fer que l’altre xafe la ratlla, o decidint-se finalment a emportar-se el mocador al seu equip, fet que aconseguirà si l’adversari no corre més i el toca abans d'arribar-hi.
Si un jugador passa la ratlla sense que l’adversari arranque el mocador de la mà de l' àrbitre, queda eliminat. També queda eliminat el jugador que no aconsegueix tocar l’adversari que s'emporta el mocador al seu equip. Cada vegada que un equip perd un jugador, els que es queden assumeixen el seu número, de manera que algú tindrà el seu i el de l’eliminat. Guanya l’equip que aconsegueix eliminar els jugadors contraris.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada