divendres, 19 d’abril de 2013


Hi ha diversos gèneres teatrals:
  • Comèdia:  A la comèdia els personatges són, complexos, comuns i corrents que encarnen els defectes i vicis dels éssers humans, el conflicte que es presenta és possible i probable en la vida real, si bé el seu contingut s'exagera o ridiculitza en l'intent per provocar el riure del receptor. El protagonista en aquest conflicte lluita amb el seu antagonista en un intent fallit per aconseguir els seus propòsits; els seus intents els porten a diverses situacions, en les quals fracassa o és objecte de burla. El desenllaç presenta una solució alegre al conflicte i tots queden feliços. Generalment els autors intenten que el receptor reflexione sobre el que succeeix en l'obra i d'aquesta manera puga extreure un ensenyament.  Alguns autors consideren que la comèdia és moralista. 

  • Tragèdia: Gènere realista. A la tragèdia hi ha personatges il·lustres, amb la finalitat de produir una crisi  que culmina en moltes ocasions amb la destrucció social o física del protagonista. Èdip rei de Sòfocles és un exemple d'aquest gènere

  • Drama: Gènere realista. En el drama es representa una situació de la vida real que resulta complexa i difícil però amb un final favorable o feliç, es caracteritza per tenir personatges comuns i complexos que s'enfronten a situacions límit de la seva vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada